13 Tem 2009

Siyah renkli Lilibebek elbisesi

Çocuk mağazalarında fark ettim ki eskiden çocuklara giydirmekten korktuğumuz renkli kıyafetler artık rahatça kullanılıyor. Mesela siyah renk de çocuk için tercih edilmez fazla ama gördüm ki çok başarılı abiye elbise modelleri ya da ceketli mini etekli modeller de var.
Ben de Lilinin yeşil elbisesinin kalıbı ile kendime diktiğim şu siyahlı- beyazlı elbiseden artan kumaşları değerlendirerek bu abiye elbiseyi ona diktim. Eteğinin altına astar koyup astarın ucuna da bir hediye çikolata sepetini sardıkları, benim de atmadığım kırmızı tülleri çift kat diktim. Askılara düğme yerine çıtçıt kullandım üstten de ince kurdeleden, kırmızı minik fiyonklarla süsledim. Beline kırmızı pullu genişçe bir kurdeleyi kemer olarak monte ettim ve bir düğünde giydirip sizler için fotoğrafladım.
Nasıl dans ediyor Lili fotoğrafta ama...?

8 yorum :

Ayten dedi ki...

Benim fıstığım hediye paketi gibi olmuş!!! Yirim!!

fikir işçisi dedi ki...

çok cici olmuş bende aynı kumaş deseninden kendime manto diktim astarınıda diktim ama astarı mantoya dikmediğim için öylece bekliyorlar bakalım ne zaman bitecek bende yayınlıycam

Suzy dedi ki...

Ayten; öyle çok konuşuyor ki gelmelisin, süper yaaa, biz bgdeydik bu haftasonu anneannemde ve köyde gördüğü tüm kaz, koyun keçi ne varsa saydı durdu; bir, iti, üçs, döt, besş, atı, edi, sitis, dos, onnnn onnn, tabi sıralama çok sık şaşabiliyordu ama napalım.

Fikir işçisi; desen gerçekten harika, benim kullandığım kumaş jarse idi tabi, fazla esnek olmayan dökümlü bir jarse. sen de bitir de mantoyu görelim ki fikir olsun bizim gibi fikir işçilerine:)

çiğdem dedi ki...

lilinin elbisesi çok yakışmış
çok beceriklisin suzy

Suzy dedi ki...

çiğdem; teşekkür ederim, yeteneklerimi yeni keşfetme fırsatı buluyorum ve onları değerlendirdikçe daha da zevk alıyorum. İyi ki işsiz kalmışım bile diycem yakında o olucak:)

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Oyyyy ölürüm onun annesiyle takım elbisesine :))
Maşallah...
Aynı kumaştan kendin için diktiğin elbise duruyor mu* Ben onada ilk gördüğümde bayılmıştım...
Kumaş süper anacığım işçilikten değil :PPPPP

Suzy dedi ki...

volkan- kaldera; :D güzel tabi kumaşım, çok kısmetliydim kumaş açısından bir aralar gerçekten ama ne oldu bana bu aralar bilemiyorum eskiden bulduklarım kadar güzelleri yok ortada canım sıkılıyor böyle, kumaş güzel olmayınca dikesim gelmiyor ki benim ama...

seyabb dedi ki...

çok güzel bir model.