11 Ağu 2009

Ayçiçekleri - ev hediyesi

Çok yakın bir arkadaşım Tekirdağ'a taşınmış. Nasıl da sevindim. "Şöyle güzel bir hediye vermeliyim ona evi için." dedim içimden ama ne olsunduuuu....?
Düşün, taşın; tepsi boyamaya karar vermiştim ama Tekirdağ'da boyayacak tepsi bulamayınca alelacele bu sepetleri almıştım. Nedense ben sepetleri çok severim, elimden gelse bütün evimi hasır sepetlerle donatırım ve her nedense herkesin de sevdiğini düşünürüm.
Sepetleri eve getirince birden baktım ki bunlarda bana ait birşey yok, yani benim enerjimi arkadaşımın evine nasıl atmalıyım ki onu sevdiğimi sürekli hatırlasın? Birden aklıma bu koca sepeti boyamak geldi. Ne boyasam diye fazla düşünmedim. Bu rengin tonlarından olan ayçiçeğini seçtim. (Ayçiçeği benim için özeldir. Tam beş yıl ayçiçeği tohumu ham yağı üreten bir şirketin müdür yardımcılığını yaptım ve o kokuyu soludum. İşten ayrılalı nerdeyse bir yıl olacak ve ben o kokuyu nasıl da özledim bilseniz. Bu yüzden ayçiçeği boyamak hiç düşünmeden aldığım bir karar oldu. )
Tam boyamaya başladım ki sizlerle paylaşmak için fotoğraflamak geldi aklıma. Su bazlı akrilik boya ile boyayıp üstten sprey vernik sıktım bir kaç kat (kurudukça). Çok kolaydı. İşte dağınık masamı saklama çabası içindeki fotoğraflarım üstte. Sıkı durun daha da dağınık hallerini göreceksiniz çünkü ayçiçeği hikayesi bu kadarla kalmadı.
Baktım hediye pek kuru, pek ruhsuz geldi bu sefer, şöyle insanın içini kıpırdatan minik ayrıntılar eksikti sanki. Yukarıda gördüğünüz peçete halkalarını yapmak geldi aklıma sonra. Birden evde ne malzemem var diye aklımdan geçirdim. Pek uygun renkli kumaşlarım yoktu, ya şimdi...?
Ne olucak ki hemen eski kahverenkli penye şalvarımın paçalarından kırptım, bir de beyaz şalımın lastikli kadife kahverenkli kurdelesini arakladım dolapta kışı bekleyen şalımdan (kışa daha var nasıl olsa ben yenisini alırım ona, şimdi durum acil. Şehirden uzaktayım ve mağazalara ulaşmam bana en az bir saat kaybettirir. Bu çözüm en sağlıklısı bu kısıtlı zamanda. Diğer güne yetişmeliydi.) Haa bir de mutfaktaki dolapta eski bir havlu peçete rulosu bekliyordu ne zamandır peçete halkası olmak için. Buyurun aşağıda fotoğraflı anlatıma.
Malzemeler:
- 1 havlu peçete rulosu
- biraz kumaş
- kadife kurdele
- çift taraflı bant
- silikon tabanca (elbette)
- süslemesi için : kurdele ve pul ya da boncuk.
Yapılışı: (üstteki fotoğrafların numarası ile takip edin)
1.
Havlu peçete rulosunu kadife kurdelenizin genişliğinde eşit parçalara bölün. (ben bıçak kullandım bölmek için)
2. Çift taraflı bantla halkanın içini ve dışını kaplayın.
3. Kumaşı ek yeri dış kısımda kalacak şekilde halkanın her yanına sarın.
4. fotoğraftaki gibi içinden geçirip dışta birleştirin.
5. Halkanın ölçüsünde kadife kurdeleyi iç kısmından silikonlayıp halkanın üstündeki kumaşın ek yerini kapatacak şekilde halkaya sarın. Artık halkalar daha güzeller.
Sıra üste koyacağınız süste (ki burada özgürsünüz). İstediğiniz çiçeği, böceği ya da evdeki düğmeleri bile kullanabilirsiniz. Ben sarı geniş kurdeleye kafama göre çiçek formu verip pullarla ayçiçeğinin tohumlarını taklit ettim. Biraz da şıklık kattıklarını düşünüyorum pulların parıltılarıyla. Çiçekleri yine silikon tabancası ile kadife kurdelenin bitiştiği noktaya koydum ve sonuç olarak hiç ek ya da çirkin nokta kalmadı.
Arkadaşım hediyesini açınca, şaşkın ifade ile " Ben de bunlardan alıcaktım canım benim çok teşekkür ederim." dedi ya artık huzurlu uyuyabilirim.

11 yorum :

ANTİGONE dedi ki...

Harika görünüyorlar Suzy. Ne yalan söyleleyim, kıskandım arkadaşını ;))

bahar yorgun dedi ki...

suzy süpersin canım yaaaa bende tekirdağa taşınmak istiyorummmm

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Korkarım yakında evde ucundan kıyısından kesilmemiş hiçbirşey kalmayacak :)
Yanılıp eniştenin gömleklere de el atmasan diyorum :P
Ayçiçeklerine bayılırım bana hep babamın köyünü anımsatır.
Ellerine sağlık süpürgelim, harika görünüyorlar. Arkadaşın da güzel günlerde kullansın inşallah...

çiçek dedi ki...

lilibebek süper.bu nasıl yaratıcılık.peçetelikleri hemen deneyeceğim.sevgiler..

Suzy dedi ki...

Antigone; ne kıskandın canım alt tarafı eski bir rulo peçete kartonu:) Sen iste sana da istediğin çiçekler yapılır vakit bulununca ne olucak:)

bahar yorgunu; Gel geeeel, Tekirdağ' a gel. :) Beğendiğine sevindim. Masrafı çok değil ki bu çiçeklerin herkes yapabilir.

Volkan-Kaldera: Valla atmıyorum eskiyen hiçbirşeyi, tam eskimediyse veriyorum başkaları giysin diye ama giyilmiyecek gibi olduysa artık benliktir. İstediğim gibi kırpar keserim. Teşekkür ederim.

çiçek; sevinirim denemene. Bizimle de paylaşırsan çok iyi olur. Ben yeni şeyler görmeye bayılıyorum.

Duru Günaçan dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel olmuş.
arkadaşın eminim çok beğenir.

Unknown dedi ki...

Çok sıcak samimi hediyeler olmuş.ayçiçekleri çok yakışmış.sevgiler.

Unknown dedi ki...

Çok sıcak samimi hediyeler olmuş.ayçiçekleri çok yakışmış.sevgiler.

Suzy dedi ki...

kapkara camdan kelebek; çok teşekkür ederim, beğendi gerçekten.

gönülden ele: çok sağ olun. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık bayıldım çok güzel olmuşlar bende yapmak istiyorum şu çift taraflı bant nasıl pluyor onu merak ettım belkı görmüşümdür ama hatırlamıyorum bulurum bir yerden.neyse süpersin

Suzy dedi ki...

Adsız: Keşke adını da yazsaydın:) Çift taraflı bantın dışında hep kağıt var gibi durur. Yapıştırınca kağıdı çekersin ve üstte de bant çıkar. Belki hatırlatmışımdır.