5 Ağu 2009

İki adımda degaje elbise dikimi


Mavi tek kollu elbisemi diktikten sonra arta kalan kumaşa bir de baktım ki aslında sıkı sıkıya bir elbise daha çıkar. Bununla ne atsam tutsam da elbise olsa derken bakın plaj için ya da şöyle tatil yerleri için nasıl bir elbise keşfettim. Aşağıda anlattım ama öncelikle kumaşınızı çok esnek jarse ya da penyelerden seçmenizi tavsiye ediyorum, dökümlü de görünmeli. Bu arada elbisemin arka kısmında sırt dekoltesi var ama fotoğraflamayı unutmuşum. Ön kısımdaki cesur dekolteyle idare edin. Öndeki dekolteyi kapatan büstiyerimi de orta okulda iken ben dikmiştim. Minik bir dikdörtgen jarseyi göğüs kenarlarından penslerle şekillendirdim ve arka kısmına korse etkisi verdim bağlamalarla.

1- Bedeninizi saracak kadar esnek kumaşınızı kare şekilde yere açın.
2- İki ucu birbirine dikin (sarı ile işaretli yerleri.)
3- Şimdi iki kenarı göründüğü gibi birbirine yaklaştırın ve sarı çizgili yerleri dikin.

25 yorum :

çiçek dedi ki...

inanamıyorum nasıl güzel elbiseler bunlar ve hepsi birbirinden pratik birbirinden güzel.bunları bu şekilde pratik dikmeyi akıl etmek zaten işin en zor kısmı.ellerinize sağlık buda süper olmuş...

embir dedi ki...

süpermiş yahu, bende bugün çok komik bir fiyata senin elbisenin bluz olanından aldım. Dikiş kısmını düğme ile birleştirip giyiyorsun. Fotolayabilirsem paylaşıcam.

Sevtap dedi ki...

ay harika olmuş bunada bayıldım.rengınede ayrı bayıldım ellerıne sağlık suzy favorım budur:)

Suzy dedi ki...

çiçek; teşekkür ederim.

embir; ay beni meraklandırdın ama, hemen fotoğrafla hadi merak ettim. teşekkür ederim ayrıca, unutuyordum az kalsın.

karabıdıkım: en basiti favori oldu. Beythoven'in dediği gibi; "basit şeyler güzeldir." benim hayat felsefem bu oldu artık.

ALIŞVERİŞ CİNİ dedi ki...

Eline sağlık canım, ne kadar güzel olmuş. Çok başarılı gerçekten.

Suzy dedi ki...

alışveriş cini; teşekkür ederim. Benden ziyade senin gibi çıtıpıtı kızlara yakışır bu elbise.

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Ben seni en son kareli kumaş düşünceleri ile bırakmıştım sen ne aralık diktin bunu :)))
Harika görünüyor.
Rengine bayıldım resmen...

ella dedi ki...

harika olmuş, çok beğendim eline sağlık :)

Suzy dedi ki...

volkan kaldera; kareli kumaşı bu gün buldum ama çok minik kareleri var. Neyse bunu önceden dikmiştim ve çok bol dekoltesi var diye paylaşsam mı paylaşmasam mı diye düşünürken paylaştım gitti. Belki cesur kızlar vardır giymek isteyecek:)

owl: teşekkürler

Sevtap dedi ki...

aynen öle!sade şık basit ustada iyi eee daha ne olsun...

Suzy dedi ki...

karabıdıkım; valla şart oldu derim dükkan işi, ütüm bozuldu ve çalışmadığım için eşimden istemek aman allahım... keşke kendim alabilsem ne zor şeymiş işsizlik yahuuu...

Sezsel by Sezgi dedi ki...

ben bunu kaçırmışım
bu da cok hoşş

Suzy dedi ki...

Sezgi; yok yazarım ama haaa:) teşekür ederim yorumun için.

Adsız dedi ki...

merhaba

ben bu elbise nesıl dikilecek anlamadım. 2 nolu şemayı hiç çözemedim.

Suzy dedi ki...

adsız: 2 numaralı şemayı anlaman için resmi sağ tıklatıp yeni sekmede açarak inceleyebilirsin. Çözemezsen, 1 numarada 1 yazan yerin sağındaki ve soluncaki uçları birbirine dikeceksin. Aynı uçların kenarlarını da aşağıdan bedenine ayarlayarak birleştirince olacakttır. not: çok esnek kumaş kullanmayı unutma.

Senerya dedi ki...

Yaptiklariniz son derece profesyonel!Gercekten takdire sayan.Benim bir ricam olacak umarim kabul edersiniz.Linkte gonderecegim elbiseye dair fikir ya da kalip oneresi verebilir misiniz.Benim dikis tecrubem yok ama kendime guvenim geldi.Bu elbise de cok guzel, benim de olsun istiyorum:)
yesil elbise:
http://blog.natashabailie.com/2010/07/serenas-green-dress-gossipgirl.html

Suzy dedi ki...

Serenya: elbiseyi gördüm canım. Anlatabilmem için bir kez dikmem lazım ve hatta çizmem ve fotoğraflamam... Çünkü profesyonel bir modelist değilim. Elbise gerçekten yapıbilinir. Yani zor değil. Yine de biraz tecrübe istiyor. Bence daha basit çalışmalarla başlamalısın. Yine de illa bunu istiyorum dersen bunu kalıp olayında sana dikiş diken bir yakının yardım etsin. Aynı kalıbı bulmasanız bile ön parçayı anvelop yapmak için kalıbı düzgün şekillendirerek modeldeki gibi ikiye ayıracak biri lazım. Yine söylüyorum çok da zor değil. Kendi yeteneğine güveniyorsan kendin de yapabilirsin. Kullandığın kalıpta alt etek 3 ve üst kısım da 3 parça olarak dikilecek diye tahmin ediyorum. Üst kısım için bir yeleğin kalıbını kullanabilirsin pekala, alta da (kumaşın üzerine çizilen daire ile yapılan)kloş eteğin ön kısmını bölerek yapabilirsin. Fırfırlar en son takılacak! Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Senerya dedi ki...

Cok tesekkurler:)Kesinlikle yardimci oldunuz.Umarim yapabilirim.Size basarilar.

Adsız dedi ki...

bu mavi elbisenin degajesi süper olmuş ama arkasını da fotoğraflarmısınız lütfennnn...

Suzy dedi ki...

Adsız: Arkası, yani sırt kısmı tamamen açık kalıyor. Kumaşın esnekliğinden yararlanarak mümkün olduğunca dikerek kapattım ancak kumaş çok çok esnek olmalı. Hele bir yaz gelsin o zaman tekrar fotoğraflarım;)

Adsız dedi ki...

mavi elbiseyi yapamadım nasıl ıkı uçunu dık anlamadımkı sevgıler www.jojo06a5.blogcu.com nale41.blogspot

Suzy dedi ki...

Adsız: Karenin iki ucunu tutp birbirine dikiyorsunuz. Ayrıntı için fotoğrafa tıklarsanız büyür ve anlarsınız. Tam dikim noktasında sarı bir çizgi var. Umarım anlatabilmişimdir. Sevgiler...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Suzy'cim Facebookta bir densiz bazı arkadaşlarımızın ürünlerini link göstermeden paylaşıyor. Benim fotoğraflarım etiketli ama bazılarında etiket yok. Şimdi bildiğim kadarıyla bütün arkadaşlarıma linkiyle yorum bırakacağım. Senin de bu durumdan rahatsız olacağını düşündüm. Belki hep birlikte uyarırsak ve de sayfayı şikayet edersek, sayfayı kapattırabiliriz...
Bu linkte bu çalışmanı görebilirsin.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.161646680549843.28910.152591988121979&type=1

Suzy dedi ki...

Marifetli peri: Yuh yaaa, yemiş bitirmiş blogları be! Kendisini uyardım, uyarım kale alınmasza kendisi hakkında güzel planlarım var;) Yine de tatsızlık olmasın, dediğin gibi herkes üstüne düşeni yapsın önce, sonra olmadı hesabını keseriz:D hehe, racon kesmek gibi oldu dimi, bıyık da burayım mı:D

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Son gelişmeler şöyle, kendisi üzgün olduğunu söyledi ve çalışma sahipleri hangi ürünün kendisine ait olduğunu belirtirse, o albümü kaldıracak. Kaynak göstermeye de başladı:)