10 Ağu 2009

Pratik bolero dikimi


Artan esnek kumaş parçalarının az hallicelilerinden yaz akşamları için bolerolar uydurdum kafadan. Sarı olan kumaş buradaki elbisemden artan triko ve siyah olanı da pratik salaş hırkadan artan triko. Jarse veya penye ile de uygulanabilir elinizde esneyen ne kumaş varsa...

Ölçüleri sarı renkli bolero için veriyorum.
Yapımı:
iki adet parçaya ihtiyacınız var.
1. 100 cm - 13 cm bir dikdörtgen.
2. kollar için 98 cm - 30 cm bir dikdörtgen (daha kısa kollu isterseniz 98 cm'den daha kısa ölçüler alın.).
3. Yapım fotoğraflarında son fotoğrafta 2 numaralı (kollar için olan) parçanın uzunlamasına ikiye katlanmış halini görüyorsunuz. Siyah düz çizgili yerlerden dikin (bu kolarda daralma sağlayacak ve kolunuza oturmasını sağlayacak). Çizgili yerle 15 cm yükseklik belirtilen yerler dikilmeyecek ve orada boşluk kalacak; oradan giyecekiniz. Birinci parçayı da çepeçevre o boşluk olan kısma dikin ve sarı bolerolu fotoğrafta ortada gösterildiği gibi sırtta alttan birleştirerek dikin. Burası da hafif kapanma şansı verecek. Bir numarayı daha geniş tutarsanız o zaman önden bir broşla kapatarak boleronuzu spordan daha şık hale getirebilirsiniz.


17 yorum :

Bizim Gibiler dedi ki...

Kullanışlı ve şık olmuş. Çok da güzel anlatmışsın, sanki ben bile yapabilirim gibi geldi:))

Sevtap dedi ki...

çok güzel suzy elline sağlık açıklamanda çok iyi ben bile anladım dikiş bilene daha basit gelir.güle güle giy çok şık olmuş

Suzy dedi ki...

bizimgibiler; yapabilirsiiin, üstüne deneyerek bir dikdörtgene gösterdiğim gibi kol dik bir dikdörtgeni de etrafına dik. Ben ölçü aramıyorum genelde üstüme olacak şekilde dikiveriyorum. Basit sen fikri kap yeter. Esnek kumaşla illa ki oluyor.

karabıdıkım: teşekkür ederim canım.

muko dedi ki...

çok güzel olmuş eline sağlık hemde çok pratik.

sevgiler.

Suzy dedi ki...

muko; teşekkürler. Benden de kocaman sevgiler.

ANTİGONE dedi ki...

Sarı olanın rengi harika!!

Suzy dedi ki...

antigone; ben bu aralar bu tuhaf renkelrdeyim. dedim ya dönem dönem takılıyorum bazı renklere.

Fosi dedi ki...

bu çok iyi bir paylaşım,
kendi adıma çok teşekkür ederim.

Suzy dedi ki...

Fosi: Ben teşekkür ederim, beğenmene sevindim.

BynFavori (yine ben) dedi ki...

mrb suzy, sonunda hiç bişey bilmediğim halde dikiş makinesini aldık bakalım, şu boleronu işe yaramaz bi kumaşla denemek istedim kumaşım esnek değil ilk kısım tamam da şu ikinci parçayı birleştirince olmadı hani şu sarılı olanda koltuk altında elinle tuttuğun kısım o şekilde rahat olmadı, acaba orda bi kavis mi yapmam gerekiyordu sence nerede yanlış yaptım? Yardımcı olursan sevnirim. Kucak dolusu sevgileer..

Suzy dedi ki...

Byn Favori: Sorun da orda ya işte, esnek kumaşla olur bu! Üstteki resmin altında yazdığım gibi. Esneyecek ki sizi saracak. Yoksa kasma oluyordur. Belki de ilk parça size oluyorsa geri kalanı esneyen bir parça ile tamamlamalısınız. İyi eğlenceler.

BynFavori dedi ki...

:)) dikkatimden kaçmış, o kısmı okurken annem lafa tutmaya çalışıyordu :) demekki o ara anladığımı sanarak ne seni anlamışım ne onu:))) tşkler suzy birde öyle deneyeceğim.

Suzy dedi ki...

BynFavori: Annen çalışmalarını sabote tmeye çalışmış ve başarmış anlaşılan. Olsun benim de annem var biliyorum nasıl olduğunu:D Kolay gelsin bir dahaki denemede...

Unknown dedi ki...

Ayy super olmus. Bu ne yetenek boyle :) Deniyecegim bunu acaba becerirmiyim bilemedim. Boyle herseyi kendin yapinca ozendim yaa :) Denesem belki bende birseyler basaririm..

Suzy dedi ki...

Taze anne: Dene sen çok az kumaş israf olacak yapamasan bile. Hatta benim gibi artıklarla dene.

Adsız dedi ki...

ben anlamadım daha açık yazar mısınız??

Suzy dedi ki...

Adsız: Gerekli düzeltmeleri yazının üzerinde yaptım. Umarım daha net olmuştur. Hala anlaşılmadıysa yine yazın. Sevgiler...