4 Ağu 2009

Kemer yapımı

Pembe elbisemin üzerinde kullandığım kemerin biraz küçüğünü diktim ve dikerken aşamaları fotoğrafladım. Büyük kemerin ölçüleri için anlatımdaki parantez içlerine bakın. Bu kemerin görünümünü ise en kısa zamanda paylaşacağım. Kemerin kumaşını deri görünümlü gece elbisemden artanlarla sağladığımdan bahsetmiştim daha önce.

Malzemeler: İnce deri ya da deri görünümlü jarse (benim seçimim).
Not: Verdiğim sayılara dikiş payları dahildir.
1-Derinizi ikiye katlayın ve kat yerinden 30 cm içe düz bir çizgi ve kattan aşağıya 16 cm'e (21cm- geniş kemer için) kadar ovalimsi bir şekil kesin. Kenarı da 10 cm bırakın. (1 parça kesilecek ve katı açtığınızda 1 numaradaki şekil elde edilecek.)
2- şimdi kesiminizde bir uç, bir öncekinin ölçüsü kadar başlamalı yani 10 cm ve bitişi 5 cm, toplam uzunluk45 cm. (2 parça üst üste biçerseniz muntazam olur sadece kumaşınızı yüzyüze getirmeyi unutmayın)
3- Son olarak yine aynı uzunlukta ve kenarları 5 cm olan iki şerit kesin. Artık birleştirip kenarları kıvırmanız yeterli. Son iki aşamayı kumaşınız elveriyorsa hiç kesmeden de yapabilirsiniz, hatta tümünü bile bölmeden yapabilirsiniz. Kumaşınıza göre kendiniz karar verin.

2 yorum :

embir dedi ki...

bu kemerden kesinlikle yapmalıyım, çok güzel durmuş canım ya... bilgi için teşekkürler.

Suzy dedi ki...

Embir; yapınca görmek isterim üzerinde paylaşırsın canım. Kolay gelsin.