13 Ağu 2009

Turuncu elbisem ve yapımı


Bu elbiseyi bir vitrinde gördüm. Şu üstteki büzgülü kısmında öyle büyük boncuklar vardı ki anlatamam. Rengi de şu ara tonlardaydı, zaten hep o tonlar dikkatimi çeker diye bahsetmiştim daha önce sizlere. Her defasında o mağazanın önünden geçtikçe bu nasıl yapılır ki acaba diye düşündüm ve en sonunda akıl ettim.
Öyle kolay oldu ki paylaşmadan edemeyeceğim. Bir de kendimce ve kumaşım yettiğince değişiklik de yaptım. Örnek modelde ön ve arka aynı iken ben düz yaptım arka kısmını.
Hadi anlatıma geçelim.
Öncelikle size gerekli olan jarse veya penyeden iki parça kumaş. Bunlardan biri ön kısım;
*100 cm- 130 cm yukarıdaki fotoğrafta anlatıldı gibi, sayıları da orda. Diğerinin ölçüleri ise ;
*46 cm - 120 cm. Parçayı kesin ve bir kenarda bekletin. Biz ön kısmın işlemlerine geçelim.
Kumaşı orta çizimde görüldüğü gibi ikiye katlayın ve kesik çizgili yerlerden kesin. Kesim bitince en sağdaki şekilde görüldüğü gibi bir parçanız olacak. Önce kalın çizgili yerleri kol kenarı için kıvırın, ince gösterilen yerleri ise içe doğru kıvırarak 1 cm'lik bir tünel oluşturun. Şimdi bekleyen kumaş parçamızı da kırmızı çizgili yerlere takalım (takmadan üst kısmı kıvırın- kapatın). Etek kenarlarını dikelim. Artık son adım kaldı. Onun için de kumaşınızdan 1,5 cm kalınlığında 80 cm uzunluğunda bir şerit kesin ve esnetin. Yuvarlak bir bağcık oluşacak, dikmeye gerek yok. Tekrar esneme bittiğinde 80 cm'e eşitleyin ve üstteki fotoğrafta olduğu gibi önce bağcığı tünelden geçirin sonra da arka kısımları sırt kısmınıza sabitleyin. Artık kocaman boncukları ön büzgülere ister dikin isterse başka süslemeler yapın. Benden bu kadar.

4 yorum :

çiçek dedi ki...

Bu elbise çok hoşuma gitti.Nasıl yapıldığını yazdığın için teşekkürler.Bazen burda kalıplarıyla uğraşmaktan bana daral geliyor.Ayrıca ne giysen yakışıyor.
Sevgiler...

Suzy dedi ki...

çiçek; yapımı çok kolay oldu, ben de daralıyorum burda kalıplarından bazen dikiveriyorum öyle aklıma esen basit şeyler işte. Annemin değimiyle yalap şaplap:)İltifatın için de teşekkür ederim. Aslında sadece yakışanı giydiğim için öyle görünüyor. Bana yakışmayan şeyler de var tabi. Bir de bana yakışmayan hemen değiştirten stil danışmanım eşim var. Asla izin vermez çirkin görünmeme. Ona güvenirim yani. İnsanın yakınında böyle dışadan gören bir gözün olması güzel. Sana da kocaman sevgiler.

ZET Fashion dedi ki...

Çok beğendim süper olmuş, bende mi denesem :)

Suzy dedi ki...

ZFashion; Vaktin varsa dene elbette. Çok rahat bir model, orjinalinde bir de etek ucunda fırfırlar vardı. Onlarla daha bir kadınsı duruyordu. Zevkine göre fikir olsun diye benimki canım:) İnsan bişey yapmaya kalkışacağı zaman şöyle bakacağı bişeyler olsa iyi oluyor diye bildiğimi-denediğimi yazıyorum.